Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори

Франция е помолила Гугъл да премахне от интернет снимките на затвори, включително на този, от който тази година известен престъпник избяга с хеликоптер. Министърът на правосъдието Никол Белубе заяви, че е написала писмо до компанията с молба снимките на затвори да бъдат свалени, но от Гугъл все още не са предприели нищо.

от БТА
16:20, 09.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света
франция помоли гугъл премахне снимките нейни затвори

"Не е нормално снимки на сгради, свързани с нашата сигурност сгради като затворите, да се намират в интернет", каза Белубе в интервю за радио Ер Те Ел.

"Писах на Гугъл с молба да премахнат снимките, но до този момент още нищо не се е случило. Може би ще се наложи да поискам среща с хората, на които писах", посочи министърът.

Говорителка на Гугъл заяви в отговор, че приложения като "Гугъл Карти" (Google Maps) и "Гугъл Земя" (Google Earth) показват снимки, които са поместени във външни за търсачката източници.

"Предадохме на нашите доставчици списък с местоположения и ги помолихме възможно най-бързо да предприемат необходимите действия, за да бъде спазен законът", допълни говорителката на компанията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Застреляха 17-годишно момче в Монтана
Застреляха 17-годишно момче в Монтана
Решиха съдбата на разкопките край Благоевград, строежът на Струма продължава
Решиха съдбата на разкопките край Благоевград, строежът на "Струма" продължава