НОВИНИ

Гледайте на живо по БНТ 1 и БНТ HD финала на Григор Димитров

Българската национална телевизия излъчва в момента ексклузивно финалния турнир на АТР в Лондон със съдействието на Мтел, на който участва най-добрият ни български тенисист Григор Димитров. Двубоят между Григор Димитров и белгиецът Давид Гофен е от 20:10 часа. На "02 арена" двамата излизат в спор за най-големия трофей в тениса извън Големия шлем.Мачът може да гледате НА ЖИВО ТУК и ТУК.

гледайте живо бнт бнт финала григор димитров
bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 19.11.2017
10363
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Мачът може да гледате НА ЖИВО ТУК и ТУК.

Димитров и Гофен се изправят един срещу друг само четири дни след като се срещнаха в груповата фаза във финалите на АТП, а Григор победи с 6:0 6:2.

Димитров може да стане първият дебютант, който печели турнира на осемте най-добри, от испанеца Алекс Кореча през 1998 г. Българинът остава непобеден от началото на надпреварата, а в сряда постигна изключително категорична победа срещу Гофен - 6:0, 6:2.

Двамата обаче очакват съвсем различен двубой днес. Гофен успя бързо да се възстанови от тежката загуба и постигна две впечатляващи победи. Той разби световния №4 Доминик Тийм в директен мач за класиране на полуфиналите - 6:1, 6:4 за 71 минути, а след това шокира рекордьора по титли в турнира Роджър Федерер след впечатляващ обрат.

Димитров и Гофен играят шестия си двубой на ниво "АТП" и пети през 2017. Българинът е спечелил четири от досегашните им срещи. Единствената победа на белгиеца дойде в четвъртфиналите на турнира в Ротердам през февруари - 6:4, 1:6, 6:3.

Седмица по-рано Димитров победи Гофен със 7:5, 6:4, за да спечели титлата в София. Другата им среща през сезона беше в четвъртфиналите на Australian Open, когато българският тенисист се наложи с категоричното 6:3, 6:2, 6:4.

;

Григор Димитров поведе с 1:0 в двубоя след близо час игра, след като спечели първия сет със 7:5.

;

Давид Гофен изравни мача до 1:1, след като спечели втория сет с 6:4 след гейм на нула.

;

След няколко разменени гейма Димитров поведе убедително с 5:3, а Гофен спаси три последователни мачбола. Григор обаче сервира за трофея и го спечели с 6:3! Българинът е шампион!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха убийството на 25-годишния наркодилър в Перник
Разкриха убийството на 25-годишния наркодилър в Перник
Спешни мерки против войната по пътищата след извънредна среща при премиера
Спешни мерки против войната по пътищата след извънредна среща при премиера