НОВИНИ

Все още много българи са блокирани в Гърция

Заради стачка на фериботите българите на о. Тасос и Самотраки не могат да се приберат. Други, които се намират в континенталната част на Гърция, няма от къде да заредят с бензин. Засега няма данни за българи в бедствено положение, съобщават от Външно министерство. Цяла Гърция е блокирана от протестни действия. Тази вечер парламентът в Атина ще гласува спорната пенсионна реформа.

bnt avatar logo
от Катя Пеева
12:20, 08.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Кореспондентът на БНР Катя Пеева съобщи за "По света и у нас", че все още не е ясна точната бройка на българите, блокирани на гръцките острови заради стачката на фериботите. Част от българските туристи вчера са успели да отпътуват с извънредните полети от Корфу, Родос, Крит и Санторини до най-близкото летище, след което са се прибрали с осигурени автобуси до България. Други разчитат на днешните полети.

Напълно блокирани са обаче тези, които са на островите Тасос и Самотраки, защото от там няма самолетна връзка. Те ще трябва да останат там до вторник, когато се очаква да тръгнат първите фериботи. Има и други наши сънародници в континентална Гърция, които не могат да се приберат, защото не могат да заредят бензин заради протеста на собствениците на бензиностанции.

Още за обстановката в Гърция вижте в прякото включване на Катя Пеева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организация на движението преди Владая
Организация на движението преди Владая
Оспорвана битка между Михаил Миков и Корнелия Нинова
Оспорвана битка между Михаил Миков и Корнелия Нинова