НОВИНИ

Има ли възход на крайнодесните партии в Европа?

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще предизвика ефект на доминото в рамките на Общността. Това заяви лидерът на Националния фронт във Франция - Марин льо Пен на среща на крайнодесните политически формации в германския град Кобленц.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
07:43, 22.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

"Свобода за Европа". Това беше лозунгът, под който крайнодесните формации в Европа проведоха срещата си. Според политиците целта на събирането е да се заздравят връзките между отделните партии. Марин льо Пен заяви, че лобира за повече права на отделните държави в Европейския съюз, ако бъде избрана за президент във Франция през май.

Марин льо Пен, лидер на Националния фронт - Франция: Ще се борим за суверенитета на териториите, на границите, на парите, икономическия и законодателния суверенитет. Защото не трябва да се позволява на самопровъзгласила се структура да премахва законите, които хората са избрали.

Лидерът на холандската националистическа Партия на свободата Геерт Вилдерс приветства встъпването в длъжност на новия американски президент Доналд Тръмп. Според него политическата промяна отвъд океана ще доведе и до промяна на Стария континент.

Геерт Вилдерс, Партия на свободата: Светът се променя, Америка се променя, Европа се променя и хората отново взимат властта. Всичко започна миналата година, когато бе обявен Брекзит-ът, вчера видяхме клетвата на президента на Съединените щати, Доналд Тръмп. Днес партиите, които обичат свободата и са се събрали тук за да се обявяват за промяна в Европа.

Според социологическите проучвания в Холандия именно Партията на свободата на Геерт Вилдерс ще бъде на първо място на парламентарните избори в страната на 15 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 8 разтърси района на Папуа Нова Гвинея
Земетресение с магнитуд 8 разтърси района на Папуа Нова Гвинея
Как се оценява личността на новия президент Радев според чуждите медии?
Как се оценява личността на новия президент Радев според чуждите медии?