НОВИНИ

Интерактивна омагьосана гора е построена в Пекин

В Пекин започна традиционното Градинарско изложение. Тази година зеленото експо ще продължи 162 дни! Като за периода са планирани 2500 различни събития. И едно от тях се нарича "Омагьосаната гора".

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:05, 07.05.2019
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Тук среща си дават виртуалната реалност, изкуственият интелект, взаимодействието човек-компютър, новите медии и... древната китайска митология.

Добре дошли в "Омагьосаната гора"! Светлинно-звукова интерактивна инсталация, която спира дъха на малки и големи.

Специално монтирани сензори, задействани от преминаващите, създават истинско усещане за магия. Оживяват тайни пътеки, митични създания и герои, всичко това в съчетание с красива музика.

Хан Лутин, координатор на проекта: Омагьосаната гора" е базирана на митичния китайски текст "Класика на планините и моретата". Експозицията е вдъхновена от от мистериозните елементи в него. В комбинация с интерактивната технология, се надяваме посетителите да дойдат и сами да открият тайните на гората.

Интерактивни са не само алеите, но и екраните в гората. Когато застанете пред някой от тях и започнете да имитирате движение, то се прожектира срещу вас. А специални термокамери засилват вълшебния ефект. Посетителите имат възможност да се превъплътят в герои от китайската митология или да задействат с топлината си част от светлинните скулптори.

Разходката в "Омагьосаната гора" е удоволствие за сетивата и възможност да се докоснеш до най-нови технологии, казват организаторите на проекта, и пожелават на посетителите магично пътешествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлото време доведе до бум на пеперудите във Великобритания
Топлото време доведе до бум на пеперудите във Великобритания
Американска болница даде корони на всички новородени в чест на кралското бебе
Американска болница даде корони на всички новородени в чест на кралското бебе