ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Кафе-университет отваря врати през март в София

Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Стартира първият кафе-университет в България, в който освен професионалисти, ще могат да се обучават и любители. В него специалистите ще могат да се сертифицират с международно признати от Italian Barista School сертификати.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Университетът за бариста майстори отваря врати през март. За мотива да инвестира в неговото създаване ни разказва Стойко Петров, който внася световната практика на родна земя.

"Да работим за повишаването на еспресо културата в България", заяви той. "И е много важно да знаем повече за него. За да изпитаме повече удоволствие, но и защото кафето е важно да има здравословен ефект за нас."

Студентите ще имат теоретична и практическа подготовка. Като в курсовете за професионалисти ще се набляга на тънкостите в правенето на ароматната течност, а любителите ще се запознаят с кафето от неговото начало до правилното му приготвяне. И още.

"Най-важна е едрината на смилане, ръката на баристата", каза Николай Орачев.

Николай ни казва и на какви критерии трябва да отговаря горещата напитка.

"Показателите, по които може да преценим, че едно кафе е направено както трябва, са добрата крема, плътността на напитката и ароматите на самото кафе."

Баристът развенчава и мита, че дългото кафе е по-слабо и безопасно за здравето. Тези и още много факти за кафето ще научат курсистите, който след завършването му могат да получат и международно признат бариста сертификат след полагане на изпит. А за любителите остава удовлетворението, че гостите им ще пият истинско, качествено и здравословно приготвено еспресо.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?