НОВИНИ

Как да различим фалшивата от истинска обява за работа в чужбина?

Около 500 българи стават официално идентифицирани жертви на трафика с цел трудова експлоатация за една година, по данни на Националната комисия. Неидентифицираните обаче са със сигурност много повече. Това каза ръководителят на националната телефонна линия за борба с трафика на хора Яна Стоянова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 28.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Яна Стоянова, ръководител на националната телефонна линия за борба с трафика на хора: Трябва да се внимава. Един от признаците за измама е ако няма данни за работодателя и фирмата не е регистрирана. Информацията се намира на страницата на Агенцията по заетостта и всеки може да провери дали неговият работодател е легален и регистриран.

Голяма част от фалшивите обяви имат граматически и стилистични грешки, обясни Стоянова

Яна Стоянова, ръководител на националната телефонна линия за борба с трафика на хора: Нереалистични са сумите, които се споменават в обявите за работа в чужбина, става дума за хиляди евро на месец за работа тип детегледачка, например или безсрочен трудов договор. При пристигане на място се получава точно обратното - тежки условия на труд и лоши за живеене. Имаме случай на цяло село, което при експеримент, се обади при нас и каза, че е готово да замине по такава фалшива обява, защото там всички са безработни. Т.е. голям е рискът определени групи да бъдат измамени по този начин.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП: ​По-голямата част от сигналите за фалшиви намаления бяха основателни
КЗП: ​По-голямата част от сигналите за фалшиви намаления бяха основателни
Фандъкова: ​Към момента движениeто в София е спокойно
Фандъкова: ​Към момента движениeто в София е спокойно