НОВИНИ

Какво пише европейската преса за българското председателство?

С наближаването на 2018 г. европейската преса насочва вниманието към България и предстоящото ни председателство. Британското издание Гардиън публикува обширна статия с критики за корупцията в страната ни, а австрийското издание Виинер Цайтунг отбелязва колко амбициозен е проектът ни за следващите 6 месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 28.12.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

"Облакът на корупцията виси над България, докато страната поема председателството на Евросъюза", гласи заглавието на статията на Гардиън. Вестникът изразява опасения, че Брюксел е мек към София заради предстоящото председателство и че ежегодните доклади по механизма за сътрудничество и проверка ще бъдат прекратени по политически причини. Посочва се още, че присъствието на крайнодесни партии в управлението e повод за опасения.

"Консенсус, конкуренция и сближаване" - така Виинер Цайтунг обобщава амбициозният проект на България и насочва поглед към най-тежката част от преговорите по Брекзит. Австрийското издание отделя специално внимание на темата, тъй като Виена поема председателството на Евросъюза веднага след нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две писти ще работят в ски център „Картала” край Благоевград
Две писти ще работят в ски център „Картала” край Благоевград
Как да боравим безопасно с фойерверките?
Как да боравим безопасно с фойерверките?