НОВИНИ

Каракачанов: Шансът отломки от "Тянгун -1" да паднат в България е 0,01%

Съветът по сигурността, който събра ръководителите на специалните служби, силовите вицепремиери, както и представители на президентството, е обсъдил и ситуацията с китайската космическа станция "Тянгун -1", която кръжи в орбита около Земята и се очаква в следващите 3 дни да се разбие някъде по 43 паралел между Италия и Нова Зеландия, и България влиза в това число. По думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов вероятността станцията да се разбие над България е твърде малка. Но въпреки всичко химически войски са в готовност да реагират на тази ситуация.

Александър Марков
от Александър Марков
12:05, 30.03.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Теоретичните шансове при разпадането си отломки от нея да паднат над България са 0,01 процента, но въпреки това всички необходими мерки от страна на българската армия, които при подобни ситуации реагират, са взети. Това, което трябва да знае населението е, че ако това се случи на територията на България, никакви отломки не трябва да се пипат, докосват, това е основно приоритет на специализираните химически модули, които трябва да ги обработват. Към момента това е информацията, няма реална опасност. Не трябва да се изпада в излишна паника.
;

Министър Каракачанов допълни, че не трябва да има излишна паника и че практика и в други европейски държави е да се информира населението при теоретични заплахи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат нова волейболна зала в Пловдив до спортен комплекс Колодрума
Изграждат нова волейболна зала в Пловдив до спортен комплекс "Колодрума"
Дадоха Румен Овчаров на съд за престъпления преди 12 години
Дадоха Румен Овчаров на съд за престъпления преди 12 години