НОВИНИ

Хаос с приема на болни в Университетската болница в Бургас

Втори ден продължава хаосът след старта на системата за пръстова идентификация. Въпреки че бяха поставени още две устройства в Спешния център на Университетската болница в Бургас, пациентите чакаха с часове да бъдат регистрирани и приети.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
11:22, 02.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Над 4 часа са чакали пациенти тази сутрин да бъдат регистрирани и приети за лечение в бургаската болница. На опашка стояха хора инвалиди, както и в тежко болни.

"Чака се на две опашки. Там се чака два часа, тук се чака два часа. Много бавно е. Тая система, която са я измислели, за мене не е правилна."
"То се изнервяме тука, ние ще откачим".
"По - болни ще излязат хората от болницата".

За да облекчат положението след вчерашния хаос, от управата на болницата днес бяха отворили още две гишета за регистрация с нови допълнителни устройства, но и това не помогна.

д-р Светлозар Георгиев - зам. директор на УМБАЛ - Бургас: "По-бързо от предната система за прием с лични карти не е. На хората им благодаря, че издържаха. Ние ги успокоявахме, че с търпение и спокойствие, никой няма да е оставен".

От управата на болницата са категорични, че пациентите в тежко състояние и с опасност за живота ще бъдат веднага хоспитализирани и едва, след като се почувстват по-добре, ще бъдат регистрирани чрез новата система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват гранични полицаи по делото срещу сирийците, обвинени в тероризъм
Разпитват гранични полицаи по делото срещу сирийците, обвинени в тероризъм
Близо 80 млн. лева ще получат най-малките производители от селските райони
Близо 80 млн. лева ще получат най-малките производители от селските райони