НОВИНИ

Хърватският парламент гласува новото правителство

Хърватският парламент утвърди новия състав на правителството, предложен от хърватския премиер Андрей Пленкович, съобщи националната телевизия ХРТ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:32, 19.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света
хърватският парламент гласува новото правителство

До момента не е утвърден кандидатът за поста министър на труда и пенсионната система Йосип Аладрович, обсъждането на неговата кандидатура продължава.

По-рано на фона на скандал с недвижими имоти премиерът извърши редица промени и вкара в кабинета няколко нови фигури. Пленкович обяви, че нови вицепремиери ще станат министърът на вътрешните работи Давор Божинович и министърът на финансите Здарвок Марич.

Мястото на министъра на външните и европейски работи ще се заеме от хърватския посланик във ФРГ Гордан Гърлич Радман. Нов министър на земеделието ще стане Мария Вучкович, а постът на министър по демографията, семейството, социалната политика и младежта ще бъде заето от Весна Бедекович.

Нов министър на регионалното развитие и еврофондовете ще бъде Марко Павич, който заемаше преди това поста на министър на труда и пенсионната реформа.

Постът на министър на държавното имущество ще бъде даден на Марио Баножич, а администрацията ще бъде поверена на Иван Маленица.

По-рано министърът на държавното имущество Горан Марич подаде оставка след обвинение за незаконни сделки с недвижими имоти.

На 9 юли, премиерът прие оставката на министъра на администрацията Ловров Кушчевич след публикации за незаконни машинации на чиновници с недвижимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенчо Милков, БСП: Демографията е основният проблем на българите
Пенчо Милков, БСП: Демографията е основният проблем на българите
Владислав Горанов за теча на данни в НАП: Да не героизираме едно престъпление
Владислав Горанов за теча на данни в НАП: Да не героизираме едно престъпление