НОВИНИ

Код червено за натоварен трафик през уикенда на Великден е издаден в Италия

Код червено за натоварен пътен трафик през уикенда на Великден е издаден в Италия. Последните 24 часа бяха белязани от няколко сериозни пътни инцидента в северната част на страната, съобщават италиански медии.

bnt avatar logo
от БТА
23:48, 15.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
код червено натоварен трафик уикенда великден издаден италия

Най-тежкият от тях беше удар в камион на автобус с български ученици. Инцидентът стана на магистрала А7 в областта Лигурия по посока на Милано. Петима души пострадаха, от които един е в сериозно състояние. Заради инцидента движението в района бе затруднено за няколко часа и се стигна до трикилометрова опашка от превозни средства.

Пред БНТ посланикът на България в Рим Марин Райков съобщи какво е състоянието на пострадалите и каза, че техните близки са били информирани за катастрофата. Той каза, че най-тежко е състоянието на единия шофьор на автобуса.

Заради друг пътен инцидент тази сутрин за пет часа бе затворена магистралата между Алтаре и Милезимо по посока Торино, където се преобърна хладилен камион.

Верижна катастрофа на магистрала А10 в участъка Савона и Споторно също затрудни движението. Никой не е пострадал сериозно в удара между пет коли.

Италианската пътна полиция очаква засилване на трафика на 17 април и най-вече на 18 април, когато хората се връщат у дома след Великденските празници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
Задържаха българин в Мумбай за източване на банкови карти
Задържаха българин в Мумбай за източване на банкови карти