НОВИНИ

Коледа на "колела" в Плевен

В Плевен стотици мотоциклетисти, облечени като Дядо Коледа, занесоха в седем социални домове на деца и възрастни подаръци за Рождество на стойност близо 5000 лева.

bnt avatar logo
от БТА
14:37, 25.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
коледа колела плевен

За най-голямото по рода си празнично коледно мотошествие, организирано в Плевен, близо 300 плевенски рокери бяха събрали лични дарения за децата в неравностойно положение за четвърти пореден път. През тази година в благотворителната акция "Мото Коледа" се включиха рекорден брой любители на мотоциклетните спортове, техните семейства, близки и приятели. Повечето участници, включително и деца, бяха облечени с костюми на Дядо Коледа. Заедно с тях се виждаха момичета, в ролята на Снежанка.

На сборния пункт на булевард "Европа" по обед се чуваше оглушителен шум на мотори. Искаме хората да разберат, че и ние, мотористите, сме съпричастни с децата в неравностойно положение, каза за БТА един от участниците - Димитър Алексиев.

Шествието с коледните подаръци обиколи целия град - премина през комплексите "Дружба" и "Сторгозия", стигна до паметника "Майка България", както и до други места, където има социални центрове. В него се включиха масово мотоклубовете "Огнени сенки", "Камикадзе", "Пътни братя", "Ендуро", АТV-клубът. Осигурени бяха подаръци и за Дома за стари хора в село Бохот.

Имаше състезатели по мотоциклетни спортове, които бяха дошли с мотори без номера, за което им бяха съставени актове, но това като цяло не помрачи празничното настроение. Който си е нередовен, е нередовен - не обвиняваме полицията, коментира Алексиев.

Акцията премина с голяма доза адреналин - за участници и многобройните зрители в целия град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честито Рождество Христово
Честито Рождество Христово
Разкрито е двойно убийство в Източните Родопи
Разкрито е двойно убийство в Източните Родопи