НОВИНИ

Командироват у нас полицаи от Румъния и Полша за летния сезон

И тази година министерството на вътрешните работи ще командирова полицаи от вътрешността на страната по Черноморието. Те ще се грижат за сигурността и безопасността на туристите през активния летен сезон. Това съобщи министър Валентин Радев при посещението си във Варна. Първите униформени ще пристигнат през април и ще помагат на колегите си край морето за опазване на реда по Великденските празници.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
13:32, 27.03.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Командировани по нашето Черноморие ще са и полицаи от Румъния и Полша, които ще правят съвместни патрули с българските си колеги и ще помагат за комуникацията с чуждестранните туристи. Все още не е уточнена бройката униформени, които ще работят край морето.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи:
"Професионалното ръководство решава в зависимост от това какво се е случило миналата година и по-миналата година. Правим преглед на това увеличава ли, намалява ли престъпността."

Министър Радев похвали служителите си от Варна за мерките, които са предприели за опазването на сигурността на участниците в срещата на върха между Европейския съюз и Турция.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи:
"Аз считам, че се справиха перфектно, тъй като нямаше никакви забележки от нашите гости."

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка на 300 камери за граничните полицаи. 70 от тях ще са за Елхово, а 65 за летищата. Най-много ще са на софийската аерогара - 30, Варна и Бургас ще получат по 15 камери.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Equinox представя българската песен за Евровизия пред международна публика
„Equinox" представя българската песен за "Евровизия" пред международна публика
Прокуратурата разследва случая с мъртвите коне в Осоговската планина
Прокуратурата разследва случая с мъртвите коне в Осоговската планина