НОВИНИ

Корабостроители от Холандия: Увеличава се търсенето на супер луксозни яхти

Търсенето на супер лускозни яхти се увеличава, твърдят корабостроители в Холандия. Страната е втора след Италия по производство на яхти с дължина над 24 метра.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
15:53, 13.08.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

С три салона, шест каюти, бар и джакузи на открито, 50 метрова яхта от този тип се смята за скромно изделие на холандска корабостроителница. Още от 17 век страната е водеща в бранша и сега продължава традицията със супер луксозни яхти. 2018 е голямата година, казва мениджър в сектора, чиято компания има поръчки за изпълнение до 2020 г.

Йохан Каасягер, мениджър по продажби на луксозни яхти: "Виждали сме и преди подем в пазара, но на по-малки яхти.Търсенето сега е за големи яхти. Търсенето на стомана също е засилено и се опитваме да спазваме добро съотношение в микса между алуминия и стоманата, в момента то е 50 на 50 за съдове от 50 до 80 метра".

Йохан Каасягер има и обяснение за бума.

Йохан Каасягер, мениджър по продажби на луксозни яхти: "Мисля, че причината за повишеното търсене е желанието на хората да си починат от ежедневието. Приоритет за много клиенти е семейството, а когато си на яхта насред морето, това е много лично пространство и е перфектната семейна почивка".

Няколко холандски корабостроителници разполагат с 65 яхти, дълги над 24 метра. Ключов клиент са Съединените щати. Миналата година, средната цена на луксозна яхта се е повишила с 10 процента до рекордните 57 милиона евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки
ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки
​Меркел ще се срещне с Путин край Берлин в събота
​Меркел ще се срещне с Путин край Берлин в събота