НОВИНИ

Крайнодесен политик е избран за президент в Бразилия

В Бразилия кандидатът на десницата Жаир Болсонаро спечели президентските избори с 55 на сто от гласовете, докато за съперника му Фернандо Адад от Партията на трудещите се гласуваха 45% от избирателите. Болсонаро е известен със своите крайни политически изказвания и е наричан "Тръмп на Тропиците".

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
19:00, 29.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Привържениците на Жаир Болсонаро празнуват. Дори пред затвора, където присъда за корупция излежава бившият президент Лула да Силва. Болсонаро, бивш армейски капитан, спечели именно с обещания да прочисти политиката от корупция, да се справи с престъпността и да намали ролята на държавата в икономиката.

Паула Мачадо, привърженик на Жаир Болсонаро: Надявам се да има правосъдие, да има сигурност за хората, здравеопазване и образование.

Жаир Болсонаро е лидер на Социалнолибералната партия. Той се прослави с възхвалите си за чилийския диктатор Пиночет, с обидни коментари за жените и хомосексуалистите. След победата той обеща да спазва конституцията.

Жаир Болсонаро, избран за президент на Бразилия: Ще защитавам конституцията, демокрацията и свободата. Това е моето обещание, не като политик, а като човек. Това е клетва пред Бога.
;

Бразилия се разделя с управлението на Партията на трудещите се, чиито представители заемаха президентския пост в продължение на 4 мандата, но бяха разтърсвани от скандали за корупция. Кандидатът на партията Фернандо Адад призна поражение и призова привържениците си да не се страхуват.

Фернандо Адад, кандидат за президент от Партията на трудещите се: Ще защитаваме каузата ви. Може да разчитате на нас. Животът се гради на смелост. Да живее Бразилия!

Жаир Болсонаро трябва да встъпи в длъжност на 1 януари, а заедно с него започва и нова епоха в бразилската политика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Филчев: Приватизацията беше извършена по престъпен начин
Никола Филчев: Приватизацията беше извършена по престъпен начин
Премиерът на среща на върха ЕС - Арабски свят
Премиерът на среща на върха ЕС - Арабски свят