НОВИНИ

Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета

Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция. Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти. Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Десислава Малинова
19:53, 10.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно ,ако в града им има постоянно патрулна кола ,която да следи за нарушители. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.

Данаил Стоицов – началник на КАТ „Пътна полиция” – Благоевград: “И апелирам, защото сме вече в зимни условия, да си подготвят автомобилите за движение в зимни условия. „

Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко опасен. От „Пътна полиция съветват още по време на снеговалеж водачите да проявяват повече търпение, особено когато трасето се почиства.“

Към този час се забелязва по-натовареният трафик в посока София, но движението се осъществява нормално. През изминалата нощ имаше за кратко снеговалеж и в сутрешните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, но това по-никакъв начин не бива да успокоява шофьорите.

От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирмата, която повреди ограждения на велоалея на бул.Дондуков, ще бъде глобена
Фирмата, която повреди ограждения на велоалея на бул."Дондуков", ще бъде глобена
Жителите на село Гара Елин Пелин протестират заради опасен надлез
Жителите на село Гара Елин Пелин протестират заради опасен надлез