НОВИНИ

Кристиан Костов преди полуфинала тази вечер:Искам България да бъде на 1-во място

Втори полуфинал на Евровизия тази вечер. Кристиан Костов ще представи българската песен "Beautiful Mess" тази вечер в Киев. Той ще излезе на сцената под номер 15 в оспорвана конкуренция. За Кристиан могат да гласуват само неговите фенове, които са извън границите на България. Тази вечер след края на втория полуфинал на Евровизия можете да гледате откритото студио на БНТ, в което на живо от Киев ще видим българския участник Кристиан Костов.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Илия Иванов
20:02, 11.05.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Настроението в българската делегация в Киев определено е изключително положително. Днес Кристиан излезе на последната репетиция преди големия финал тази вечер. Финал на който ще се бори и за зрителския вот, след като националните журита дадоха своята оценка вчера.

Кристиан Костов: Днес съм спокоен! Искам да се забавлявам на сцената на Евровизия.

В социалните мрежи подкрепата си към българския представител в специални видеообръщения изразиха и популярни български изпълнители, сред които Поли Генова, Веско Ешкенази, Люси Дяковска, Крисия, Лидия Ганева, Владимир Ампов - Графа, Любо Киров, Дони и още много други.

Кристиан Костов: Много ми е приятно, че така ме подкрепяте. Искам да кажа голямо благодаря на всички хора, които ме подкрепяха досега. Усещам, че зад мен стои една огромна армия, която може да направи всичко, която може да промени света, може да накара България да спечели Евровизия за първи път.

Кристиан ще излезе на сцената под номер 15-ти. Според музикални критици това, че песента се пада между представителите на Беларус и Литва е добре, защото между техните изпълнения баладата „Бютифул мес" се откроява и изпъква.


;

Във връзка с медийни публикации относно участие на българския представител в Евровизия 2017 в събитие на територията на Крим, разпространени днес, българската делегация в Киев излезе с уточнение. В него се посочва, че действително на 1 юни 2014 година Кристиан Костов е посетил Крим, но само за няколко часа. Той е бил част от групата на деца-таланти в музикалния формат "The Voice Kids" на руската обществена телевизия. Концертът е бил посветен на Международния ден на детето, а Кристиан е изпълнил две песни - едната на английски език, другата - украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси. По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта. Организаторите на песенния конкурс в Киев не виждат притеснилни обстоятелства в този факт, които да възпрепятстват престоя на изпълнителя в Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха първите годишни награди за доброволчество
Връчиха първите годишни награди за доброволчество
Автомат за поезия радва софиянци в градската градина
Автомат за поезия радва софиянци в градската градина