НОВИНИ

Къшнър заяви, че не е влизал в сговор с Русия

Джаред Къшнър, зет и близък съветник на американския президент Доналд Тръмп, отрече да е заговорничил с Русия по време на предизболната кампания миналата година. Къшнър изложи позицията си писмено преди да бъде изслушан при закрити врата пред сенатската комисия по разузнаване.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:32, 24.07.2017
Чете се за: 01:01 мин.
По света
къшнър влизал сговор русия

На изслушването Къшнър е предал подробности за четири свои срещи с руски представители по време на изборната кампания или преходния период. Една от тях е уредена от сина на Доналд Тръмп с цел получаване на компромати срещу кандидата на Демократите Хилъри Клинтън. Къшнър твърди, че не е чел имейла, който излага целта на срещата. Той описва последвалия разговор с руската адвокатка Наталия Веселницка в присъствието на Тръмп -младши като загуба на време.

Къшнар определя контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк и други руски представители като част от нормалната си работа на отговорник за връзките с чуждестранни правителства в предизборния екип на Тръмп. На друго мнение беше малка, но гласовита група демонстранти, които го посрещнаха след изслушването с руския флаг.

Райън Клейтън - демонстрант: Тук съм защото този човек заговорничи с руснаците да открадне американските избори. Това е неприемливо. Ако не искаме милиардери да купуват изборите ни защо допускаме чужди агенти и хора, които заговорничат с тях да стоят в Белия дом до президента. Трябва да отстраним този президент.

Къшнър отрича да е искал секретна линия за комуникация с руската страна. На среща с посланика на Москва през декември е бил обсъден сигурен канал за обмен на информация по Сирия, но страните са се разбрали да изчакат встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

Джаред Къшнър - съветник на Доналд Тръмп: Не съм имал неподходящи контакти, не съм разчитал на руско финансиране за моя бизнес и съм напълно прозрачен в предоставянето на исканата информация. Доналд Тръмп излезе с по-добро послание и по-умна кампания и затова спечели. Да се твърди обратното е подигравка с гласувалите за него.

Къшнар утре дава показания и пред Комисия по разузнаването на Камарата на представителите. В сряда са изслушванията на Тръмп-син и Пол Манафорт - бивш шеф на предизборния щаб на сегашния президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ром нападна полицай при издирвателна акция в Горна Оряховица
Ром нападна полицай при издирвателна акция в Горна Оряховица
Започна визитата на Екатерина Захариева в Република Сърбия
Започна визитата на Екатерина Захариева в Република Сърбия