НОВИНИ

Кунева разпореди проверка по сигнал за разпратени отговори на матурите

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на държавния зрелостен изпит по български език и литература до ученици от преподавател във Варна по време на изпита. Това съобщи пресцентърът на МОН.

кунева разпореди проверка сигнал разпратени отговори матурите
bnt avatar logo
от БНТ
15:07, 30.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Вътрешна комисия на МОН ще провери сигнала, а в писмо до прокуратурата се иска да бъде установена автентичността му. Ако се установи, че учителят е извършил деянието, ще реагираме с цялата строгост на закона, включително дисциплинарни наказания и съд. Обвинението е сериозно и няма да толерираме подобни случаи, е заявила министър Кунева. Тя отбелязва, че с взетите телефони на учениците и на квесторите по време на матурите, отговорите не могат да достигнат обратно в изпитните зали. Това е и основната цел на засилените мерки с видеонаблюдението, е посочила министър Кунева.

Проверката е въз основа на писмо, изпратено и до нашия сайт от Григор Григоров, родител на дванайсетокласник от Първа езикова гимназия - Варна. В него той твърди, че по средата на изпита преподавателят по Български език и литература е изпратил на целия клас есемес с отговорите на матурите.

"Но най-фрапиращото е, че всичко това е ставало под носа на проверяващите от Министерството на образованието и науката, които са заявили, че са били възхитени от перфектната организация на матурите, осъществена от директора и началничката на РИО-Варна.", твърди в писмото си Григоров.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втората пенсия да се онаследява искат частните пенсионни фондове
Втората пенсия да се онаследява искат частните пенсионни фондове
Градският прокурор на София е подал оставка
Градският прокурор на София е подал оставка