НОВИНИ

Лидерите на ЕК поздравиха Румен Радев за успеха

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е поздравил новоизбрания български президент Румен Радев и заявява, че не се притеснява, че страната ни ще остане без управление след оставката на кабинета Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 14.11.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Европейската комисия има пълно доверие в конституционната и политическата система на България, съобщи говорител в Брюксел. По въпроса за номинация на нов български еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, от Еврокомисията уточняват, че няма краен срок. Не беше даден и ясен отговор дали Брюксел ще настоява следващият български еврокомисар да е жена и дали ще поеме ресора на Гюнтер Йотингер, който пое задълженията на Кристалина Георгиева.

Маргаритис Схинас - говорител на ЕК: "Оставката на правителството не означава, че България ще остане без управление. Конституционният ред предвижда съставяне на служебен кабинет. Няма точен срок за номиниране на нов български еврокомисар, Кристалина Георгиева още е на поста си. Когато председателят Юнкер и българското правителство решат кой ще бъде предложен за поста, ще преминем на следващия етап".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горан Брегович и неговият оркестър във Варна
Горан Брегович и неговият оркестър във Варна
Опасна дупка на улица Преслав заради некачествен ремонт
Опасна дупка на улица "Преслав" заради некачествен ремонт