НОВИНИ

Лидерите на ЕС се събраха на последен за годината съвет

Лидерите на Европейския съюз се събраха в Брюксел на последната за годината среща на върха. Мигрантската криза, общата европейска сигурност, отношенията Европейски съюз Русия са сред основните обсъждани теми.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:46, 15.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Българският премиер в оставка Бойко Борисов поиска продължаване на подкрепата за всички държави-членки на предна линия и от спешно попълване на капацитета за бързо реагиране на Европейската гранична и брегова охрана.

България настоява и за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция, както и за ефективно прилагане на споразумението с Афганистан.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: "Надявам се днес да направим стъпка напред в общата политика на европейска сигурност. ЕС трябва да работи не срещу НАТО, а вътре и заедно с НАТО за засилване на общоевропейските структури за сигурност".
Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: "Останалите европейски лидери се събират тази вечер, за да обсъдят Брекзит. Като се има предвид, че до края на март ние ще активираме член 50 от Лисабонския договор, е добре, че те се подготвят за тези преговори, както и ние се подготвяме. Това е в наш интерес, а в интерес на Европа".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад: Алепо е свободен!
Башар Асад: Алепо е свободен!
Светлин Русев представи новата си изложба
Светлин Русев представи новата си изложба