НОВИНИ

Луфтханза спира полетите до Каракас заради икономическата криза във Венецуела

Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) обяви, че от идния месец спира полетите до Каракас заради тежката икономическа криза във Венецуела, предадоха световните агенции.Превозвачът посочи, че търсенето по маршрута между Франкфурт и венецуелската столица е намаляло през последната година.

bnt avatar logo
от БТА
15:39, 29.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
луфтханза спира полетите каракас заради икономическата криза венецуела

Луфтханза е засегната и от валутния контрол в страната, целящ да ограничи изтичането на капитали.
Авиокомпаниите продават билети в местната валута боливар, но контролът забранява на превозвачите да обръщат постъпленията в долари и да връщат парите в собствените си страни, уточнява ДПА.
Говорител на Луфтханза, цитиран от Асошиейтед прес и Франс прес, заяви днес, че от 17 юни компанията отменя трите си седмични полета Франкфурт-Каракас "до второ нареждане".
Икономиката на Венецуела се сви с цели 5,7 процента миналата година, а дефицитите на основни продукти се множат.
Има недостиг на храни, основни потребителски стоки и медикаменти, спирането на тока е повсеместно и много държавни учреждения работят само по два дни в седмицата, за да пестят електричество.
Страната е силно зависима от приходите от петрол и икономическите трудности отчасти се дължат на рязкото поевтиняване на черното злато.
През март и Американ еърлайнс (American Airlines) обяви, че спира да лети до Каракас, докато пазарните условия не се подобрят, припомня ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торта в лицето на германска депутатка
Торта в лицето на германска депутатка
4-метров трибагреник се развява в кв. Лъгът Троян
4-метров трибагреник се развява в кв. Лъгът Троян