НОВИНИ

Македонското правителство ще разгледа днес споразумението за името на страната

Македонското правителство ще разгледа днес споразумението за името на страната, което беше постигнато между премиерите на Македония и Гърция. Снощи около 2000 души протестираха в Скопие срещу промяна на името.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:08, 14.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

"Едно име имаме - Македония", скандираха протестиращите, които се бяха събрали пред парламента в Скопие. Те призоваха правителството да подаде ставка и се обявиха в подкрепа на македонския президент, който заяви, че ще блокира сделка с Атина.

Зарко Гроздановски, организатор на протеста: Македонският президент е категоричен, че бъдещото членство на страната му в ЕС и НАТО не е достатъчно извинение за подписването на споразумението.

Договорката между Зоран Заев и Алексис Ципрас продължава да предизвиква бурни реакции и в Гърция.

Днес в гръцкия парламент ще се проведе дебат за антикризисните реформи, за които настояват кредиторите. Опозиционната партия "Нова демокрация" обаче предупреди, че веднага след това ще внесе предложение за вот на недоверие срещу правителството, заради споразумението със Скопие. Гръцки медии съобщават за готвени в петък протести в Атина от противници на договорката между Алексис Ципрас и Зоран Заев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов е отказал среща с македонския президент
Премиерът Борисов е отказал среща с македонския президент
Глобяват метачи и берачи на липов цвят в Пловдив
Глобяват метачи и берачи на липов цвят в Пловдив