Марияна Николова: Стокообменът между България и Унгария е над 1,6 млрд. евро

„Унгария е важен икономически партньор на България и е сред водещите чуждестранни инвеститори у нас. Съществува потенциал за развитие на търговията, както и за общи проекти, насочени към трети пазари”, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова на съвместна пресконференция в Будапеща с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, съобщиха от правителствената пресслужба.

от БГНЕС
18:23, 06.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
марияна николова стокообменът българия унгария млрд евро

Тя отбеляза, че за 2018 г. двустранният стокообмен има ръст от 5.3%, като е достигнал 1,608 млрд. евро.

Вицепремиерът Николова сподели, че диалогът между двете страни се базира на конструктивно взаимодействие. „Имаме сходни позиции по важни теми от дневния ред на ЕС като кохезионната политика и общата селскостопанска политика“, допълни тя.

На свой ред министър Сиярто изтъкна, че по време на срещата с вицепремиера Николова са се обединили около редица двустранни и европейски теми и изрази увереност в бъдещото сътрудничество на двете страни. Сиярто подчерта важността на защита на външните граници на Европейския съюз и приветства усилията на България в тази посока.

Заместник министър-председателят Марияна Николова е на двудневно посещение в Унгария, в рамките на което участва в среща на високо равнище за демографската политика.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Джони Деп представи новия си филм на фестивала във Венеция
Джони Деп представи новия си филм на фестивала във Венеция
Борис Джонсън с окончателно поражение от парламента
Борис Джонсън с окончателно поражение от парламента