НОВИНИ

Мис Национален отбор в гимназията за изучаване на немски език

Носителките на титлите "Мис национален отбор" по волейбол и баскетбол и продуцентът на конкурса Магдалина Вълчанова провокираха ученици от Русе да спортуват повече и да подкрепят националните ни тимове. Повод за срещата беше предстоящият избор на талисмани на трите ни национални отбора – по футбол, волейбол и баскетбол, който предстои на 20 ноември в Европейския град на спорта за 2016-а Русе.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
17:40, 04.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Гимназисти от училището по немски език посрещнаха с интерес носителките на титлите и дори премериха сили с една от тях в импровизирано състезание.

Магдалина Вълчанова – продуцент на конкурса „Мис национален отбор”
„В спорта има криза, но това не означава, че не трябва да подкрепяме спортистите, които ежедневно се трудят. Да ги стимулираме да ги гледаме, да бъдем тяхната публика.”
Симона Димитрова – Мис Национален отбор по баскетбол
„Да спортуват, да гледат спорт, да се забавляват, когато гледат спорт. Да ходят на мачове да усещат тази тръпка и емоции.”
Ваня Запрянова – Мис Национален отбор по волейбол
„Важно да изберат спорт и да практикуват, защото прекалено много се обръща внимание на технологии, децата стават лениви, не желаят да спортуват, а това трябва да се промени.”

Носителките на титлите ще продължат да се борят за каузата на националните ни отбори и да се срещат с младежи от Русе до финалния етап на конкурса, който ще бъде предаван пряко по Българската национална телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентските избори в САЩ: Надпреварата за пари
Президентските избори в САЩ: Надпреварата за пари
​Арести на опозиционни политици и атентат в Турция
​Арести на опозиционни политици и атентат в Турция