НОВИНИ

Барние и Борисов потвърдиха правата на българските граждани във Великобритания

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и премиерът Бойко Борисов препотвърдиха, че правата на българските граждани, които живеят във Великобритания ще бъдат напълно гарантирани, след като Обединеното кралство излезе от Европейския съюз. Двамата разговаряха днес в Министерския съвет. като Барние посочи, че България е напълно готова за председателството.

bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 19.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Брекзит :Съвместно с британците постигнахме споразумение, което ще се превърне в договор, за да се гарантират правата за пребиваване на българските граждани и на останалите членки на ЕС - право да ползват социални услуги, право за събиране на семействата. Това са права, които ще бъдат гарантирани пожизнено. Става дума за гражданите, които в момента живеят в кралството и за британците, които пребивават постоянно в България.
Бойко Борисов, министър - председател : Червените линии, които са и за това и с премиера на Великобритания Тереза Мей само преди няколко дни разговаряхме - гарантиране правата на българите , които са във Великобритания пожизнено до края на живота им. За след този период, когато настъпи вече развода, ще договаряме следващи условия , които сега не бихме могли да водим по простата причина , че не знаем параметрите на самия Брекзит.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте на живо по БНТ 1 и БНТ HD Спортист на годината
Гледайте на живо по БНТ 1 и БНТ HD "Спортист на годината"
Благотворителен търг в пловдивско училище
Благотворителен търг в пловдивско училище