НОВИНИ

Мистерията около изчезването на египетския самолет продължава

Мистерията около египетския самолет продължава. Втори ден гръцки, египетски, френски и английски екипи издирват отломките на изчезналия самолет на "Иджипт Еър". Информацията, че са намерени части на Еърбъс -а край гръцки остров, беше опровергана.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:09, 20.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света
мистерията около изчезването египетския самолет продължава

Повече от денонощие след изчезването на египетския самолет, въпросите за трагедията са повече, отколкото отговорите. Независимо от огромната международна операция по издирване, засега отломки не са намерени.

Няма абсолютно никаква индикация за причините за катастрофата, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро. Разследващите не изключват нито една версия.

Шериф Фатхи, министър на транспорта на Египет: Последният контакт на самолета с контролната кула е в 2:30 ч. сутринта. В 2:50 ч. самолетът изчезва от радарите.

Гръцкият министър на отбраната заяви, че малко преди да изчезне от радарите, Еърбъс-ът направил две внезапни отклонения, а след това се снишил. Според египетския министър на транспорта, не става въпрос за технически проблем, а за атентат.

Разследващите в Париж проверяват дали е имало пропуск в сигурността на летище Шарл де Гол, откъдето е отпътувал самолета. Мерките за сигурност там бяха засилени след атентатите от 13 ноември. Имаше уволнения дори на служители, заподозрени във връзки с Ислямска държава.

На борда на египетския самолет е имало 56 пътници и 10 души екипаж. Повечето са граждани на Египет и на Франция. С Еърбъс-а са пътували цели семейства.

Трагедията нанесе нов удар по надеждите за възстановяване на туризма в Египет. През ноември руски пътнически самолет беше свален над Синайския полуостров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват Салах Абдеслам - основния заподозрян за атентатите в Париж
Разпитват Салах Абдеслам - основния заподозрян за атентатите в Париж
Къде да платим сметките за ток във Варна
Къде да платим сметките за ток във Варна