НОВИНИ

Модели за социално предприемачество

Програми за обучение по социално предприемачество и корпоративна социална отговорност са темата на Международната бизнес академия, която се провежда тази седмица във Варна. Организатор е Висшето училище по мениджмънт. Във форума участват университетски преподаватели от 7 държави.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
20:30, 19.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Социалната чувствителност на предприемачите се възпитава още от студентската скамейка. Образователната система у нас обаче е консервативна и подобни идеи все още трудно намират почва.

Цветелина Генова – организатор на форума
"Социалното предприемачество е една нова и актуална тема, защото в съвременния свят с традиционните модели за социално подпомагане държавата не може да реши проблемите на всички социално уязвими групи."

Освен осигуряването на работни места за хора в неравностойно положение, има и по-нови форми за социално предприемачество.

Цветелина Генова – организатор на форума
обър пример са технологичните решения, които помагат по-ефективно да използваме природните ресурси. Ако се огледаме, около нас има много добри идеи, които са полезни за обществото."

Ана Паула Монте е преподавател в Политехническия университет в Браганса, Португалия. Тя се занимава с иновациите в корпоративната социална отговорност, свързани с околната среда.

Д-р Ана Паула Монте - Политехнически университет - Браганса, Португалия: "Много от представителите на бизнеса имат такива идеи, но всъщност не ги реализират, и нашата задача е да им помогнем да го направят."

Моделите за социално предприемачество, които се обсъждат на форума, ще бъдат въведени в образователната програма на Висшия университет по мениджмънт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволците в Португалия в пъти повече от професионалните огнеборци
Доброволците в Португалия в пъти повече от професионалните огнеборци
Ден първи на преговорите за Брекзит
Ден първи на преговорите за Брекзит