НОВИНИ

Могерини: ЕС има намерение да организира конференция за бъдещето на Сирия

ЕС има намерение да организира конференция за бъдещето на Сирия тази пролет, съобщи дипломат номер едно на съюза Федерика Могерини, след края на срещата на външните министри на страните членки на съюза.

bnt avatar logo
от БТА
21:52, 16.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
могерини намерение организира конференция бъдещето сирия

Форумът за Сирия ще се състои най-вероятно през април в Брюксел. ЕС ще бъде съорганизатор заедно с ООН. На конференцията ще се обсъжда как да се възстанови обхванатата от война страна. Тъй като конференцията ще е дарителска, на нея ще се поемат ангажименти за подпомагане на възстановяването на Сирия.

След края на срещата на външните министри днес Могерини каза, че уважава мнението на Доналд Тръмп за състоянието на ЕС, но изрази увереност, че в бъдеще всичко със съюза ще бъде наред, предаде ТАСС.

Относно Брекзит Могерини предупреди Великобритания, че не може и да става дума тя да договаря търговско споразумение със САЩ, преди да излезе от ЕС, предаде Франс прес.
Доналд Тръмп, който приветства Брекзит, каза, че би искал да сключи много бързо търговски договор с Великобритания, припомня агенцията.

След срещата на външните министри Могерини каза, че те са против какъвто и да е план на Тръмп за преместване на американското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим. Дипломат номер едно на ЕС предупреди, че подобна стъпка би засилила напрежението с арабския свят,

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джон Кери разкритикува изказване на Тръмп за германската политика за бежанците
Джон Кери разкритикува изказване на Тръмп за германската политика за бежанците
Марая Кери и Елтън Джон пяха на сватбата на внучка на руски олигарх
Марая Кери и Елтън Джон пяха на сватбата на внучка на руски олигарх