МВР стартира акция за засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се извършват в страната в седмицата 23-29 юли, съобщават от ГД "Национална полиция". Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL.

от БНТ
10:01, 23.07.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
мвр стартира акция засилени проверки товарни автомобили автобуси

В акцията участват също служители от криминална и икономическа полиция, както и представители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на проверките по метода "широкообхватен контрол" се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​В Япония измериха рекордно високи температури (СНИМКИ)
​В Япония измериха рекордно високи температури (СНИМКИ)
Ползите от консумацията на диня през лятото
Ползите от консумацията на диня през лятото