НОВИНИ

Над 1500 младежи в Пловдивска област могат да гласуват за първи път

Над 1500 са младежите в Пловдив и областта, които днес могат да гласуват за първи път. Сред тях е и Александрина Димова, която е убедена, че правото на глас трябва да се упражнява, защото е израз на нашата свободна воля. Алекс е сред дванайсетокласниците, които се включват в кампанията „С тениска на бала", за да помогнат на абитуриенти без родители, които не могат да продължат образованието си.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
14:47, 26.03.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
1500 младежи пловдивска област гласуват първи път

Още от началото на месец март в ЕГ „Иван Вазов" дванайсетокласниците са създали създали своя организация. Те продължават традицията на завършилите випуски и в последния учебен ден вместо с официални тоалети се обличат с тениски. Александрина също е направила своя личен избор.

Александрина Димова: Ние обсъждахме доста дълго време коя кауза да подкрепим понеже има много варианти. Понеже е много по-благородно да инвестираме, за да помогнем на други хора отколкото да влагаме средства във външния си вид или за подаръци.

Според Алекс изборът да бъдеш свободен не търпи ограничения. Затова уверено подхожда към първото си гласуване като пълнолетен български гражданин.

Александрина Димова: Трябва да имаме предвид, че преди време исторически погледнато не всеки е имал право да гласува, а сега имаме един осъзнат избор, който можем и трябва да правим, за да може един ден да постигнем свободата, за която така жадуваме.

Бъдещата студентка на Нюйоркския университет в Абу Даби вярва, че промяната към по-добро е възможна в страната ни.

Александрина Димова: Никой кораб не може да се потопи ако водата не влезе в него, тоест не бива да позволяваме негативното да надделява, трябва да се борим за промяната, която искаме да видим.

След като завърши езиковата гимназия Александрина ще отпътува за столицата на Обединените арабски емирства, за да учи клинична психология. Тя е сред онези 4 процента студенти, на които известния университет отпуска пълна стипендия за обучението. Днес Алекс гласува в град Съединение, където е родена и живее. След време ще се върне отново тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборният ден в Мюнхен протича спокойно
Изборният ден в Мюнхен протича спокойно
Обстановката на граничния пункт Капитан Андреево е спокойна
Обстановката на граничния пункт "Капитан Андреево" е спокойна