НОВИНИ

Над 350 арестувани за връзки с ислямски екстремисти след атентата в Пакистан

Пакистан е арестувал стотици заподозрени за връзки с ислямски екстремисти, след като талибански атентатор се самовзриви и уби 72-ма души в парк в Лахор през уикенда, предаде ДПА, цитирайки местните власти.

bnt avatar logo
от БТА
10:59, 29.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
350 арестувани връзки ислямски екстремисти атентата пакистан

Най-малко 350 души са арестувани в няколко града в централната провинция Пенждаб веднага след кървавия атентат в неделя, съобщиха служители по сигурността. Не се посочва колко от тях са пряко свързани с атентата.

Отговорност за кървавата терористична атака, жертвите на която бяха главно жени и деца, пое "Джамат ул Ахрар" - групировка, отцепила се от

Движението на пакистанските талибани. Неин говорител не скри, че нарочно е целила християни навръх Великден в Лахор и се закани, че ще последват още такива атаки.

Премиерът Наваз Шариф нареди на правоохранителните служби да ускорят офанзивата срещу ислямските екстремисти, свързани с терористичната мрежа Ал Каида.

"Искам по-активна координация между правоналагащите органи и разузнавателните служби. Терористите убиха наши деца - синове и дъщери - и с божията воля ние ще ги изтрием от земята на нашата страна", каза той в емоционално обръщение по телевизията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животновъди от Карловско готвят протести заради повишението на таксите за паша
Животновъди от Карловско готвят протести заради повишението на таксите за паша
Увеличават работното време на Синята зона в Пловдив
Увеличават работното време на Синята зона в Пловдив