НОВИНИ

Над 700 доброволци помогнаха за ремонта на училище за деца с увреден слух

Сградата в Борово е на над 100 години и в нея учат около 500 деца. Инициативата "Ден на подкрепа" и се провежда за шеста година от голяма аутсорсинг компания чрез клоновете ѝ по целия свят. Партньор е фондация "Заслушай се", която работи за достъпна среда за хората с увреден слух и за признаването на жестовия език като официален.

700 доброволци помогнаха ремонта училище деца увреден слух
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 10.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

За обновяване на сградата на училището са инвестирани над 60 000 долара. А доброволците се включиха в облагородяването на двора на училището, спортното игрище, боядисването на коридорите и стаите в пансиона.

Севдeлина Джонгарска, директор на ССУ "Проф. д-р Дечо Денев": Това е най-голямото училище в България и на Балканския полуостров и деца идват от цяла България при нас. Необходимостта да имат добри условия в пансиона е много голяма. Наистина се направи много голяма крачка. Ние сме се насочили към това да развиваме възможностите на децата в областта на спорта, имаме 19 вида спорт и в областта на изкуствата. Всеки един намира своята възможност и нито едно дете не може да каже, че се чувства изолирано. То непрекъснато участва в някакви турнири, спортни фестивали. Нашите ученици са в националния отбор на България. Печелят медалите за България на Олимпиадата за глухи. Така че ние се стремим да създадем такава възможност на децата да получат добра реализация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Театралният фестивал „Сцена на Кръстопът беше открит в Пловдив
Театралният фестивал „Сцена на Кръстопът" беше открит в Пловдив
Росатом иска от България информацията кога ще погаси дълга за АЕЦ Белене
"Росатом" иска от България информацията кога ще погаси дълга за АЕЦ "Белене"