НОВИНИ

Надал подобри рекорд на Макенроу за поредни спечелени сетове

Рафаел Надал подобри рекорда на Джон Макенроу за поредни спечелени сетове на определена настилка, след като победи с 6:3, 6:4 Диего Шварцман и се класира на четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Лидерът в световната ранглиста вече има 50 поредни спечелени сета на клей, с което счупи постижението на Макенроу от 1984 година.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:04, 11.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
надал подобри рекорд макенроу поредни спечелени сетове

Надал, който ще играе срещу австриеца Доминик Тийм в петък, постигна рекорда си с победи в Барселона, Монте Карло и "Ролан Гарос" през миналата година. Испанецът беше поставен под известно напрежение във втория сет, след като загуби подаването си и Шварцман изравни за 4:4, но аржентинецът допусна пробив още в следващия сервис-гейм и Надал поведе отново. В крайна сметка той затвори мача на собствен сервис и с първото разиграване за победата, дошла след час и 44 минути игра.

"На четвъртфинал в Мадрид съм и само това има значение в момента. Радвам се, че стигнах до тази фаза. По време на мачовете не мисля за нещо друго, освен за съперника ми и за това как се развива играта. Това е всичко. Да спечелиш 50 сета поред е трудно, но го направих. Вече всичко свърши и се надявам да не говорим повече по тази тема", каза Надал.

Доминик Тийм победи Борна Чорич с 2:6, 7:6(5), 6:4 и по този начин си осигури мач с Надал на четвъртфиналите в Мадрид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БГ Радио представи номинациите за годишните си награди
БГ Радио представи номинациите за годишните си награди
Средният осигурителен доход за март е 879,67 лева
Средният осигурителен доход за март е 879,67 лева