НОВИНИ

Оставиха за постоянно в ареста обвинения за двойно убийство в село Горни Дъбник

Окръжният съд в Плевен наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" на Петко Черкезов, обвинен за двойното убийство в село Горни Дъбник, извършено през нощта в понеделник срещу вторник. Обвиняемият е направил самопризнания и е съдействал на разследващите за намиране на част от липсващите вещи не една от жертвите, стана ясно в съда.

оставиха постоянно ареста обвинения двойно убийство село горни дъбник
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 02.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Черкезов остава за постоянно в ареста заради изключително високата степен на обществена опасност на извършеното деяние. Обвиняемият заявил, че съжалява за стореното, разказа адвокатът му. Той поискал домашен арест, за да може да се грижи за 4-годишното си дете.

Пламен Енчев, адвокат: Мотивите са предимно лични – ревност, финанси, изневери, може би всичко, но всичко тепърва трябва да се изяснява и точно в какво състояние е бил – дали е бил в стресово състояние в момента на извършването.
Иво Йолов, прокурор по делото: Предстоят множество процесуално-следствени действия, назначаване на експертизи, за да можем с голяма доза яснота да кажем за мотивите, има ли контра-мотиви изобщо в поведението му, но знаем с голяма доза убеденост, че това е извършителят на престъплението.

Определението на плевенския окръжен съд за постоянен арест може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Витоша Бистрица на премиера Борисов победи Левски в първенството за ветерани
Витоша Бистрица на премиера Борисов победи Левски в първенството за ветерани
Контрольори в София стават кондуктори
Контрольори в София стават кондуктори