Все още не е ясно кой ще бъде новият премиер на Украйна

Лидерът на партията на Владимир Зеленски „Слуга на народа“ - Дмитрий Разумков, заяви, че засега не може да съобщи името на бъдещия премиер.

от БГНЕС
21:18, 21.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
все ясно новият премиер украйна

„Министърът на вътрешните работи се предлага от премиера. Той ще бъде избран от коалиция, сформирана след новата Върховна Рада. Смятам, че малко трябва да се почака. Засега не мога да кажа, кой ще бъде премиер“, каза Разумков на брифинг в изборния щаб на партията.

След огласяването на предварителните резултати от изборите Юрий Бойко, лидерът на втората в надпреварата партия „Опозиционна платформа – За живот“, каза, че Украйна ще се промени и ще се върне на пътя към мира.

Бившият президент Петро Порошенко пък заяви, че неговата партия „Европейска солидарност“ е готова да обедини силите си в новия парламент с всички политически сили, които поддържат европейския курс на страната.

„Готови сме както за стратегическо, така и за ситуационно сътрудничество с всички, които поддържат курса към пълноправно членство в Европейския съюз и НАТО“, заяви Порошенко в щаба на партията си. Той подчерта, че смята за „идейно близка“ партията на Святослав Вакарчук „Глас“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нови сблъсъци по време на протести в Хонконг
Нови сблъсъци по време на протести в Хонконг
Фестивал на изкуствата събра над 300 младежи във Видин
Фестивал на изкуствата събра над 300 младежи във Видин