НОВИНИ

Не пуснаха Станишев да посети в затвора Селяхаттин Демирташ

Делегация на Партията на европейските социалисти се е опитала да посети лидера на прокюрдската партия Селяхаттин Демирташ, който се намира в затвора в Одрин. Достъп обаче й е бил отказан. За това съобщи в профила си в Туитър лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

пуснаха станишев посети затвора селяхаттин демирташ
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 22.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Станишев написа, че се е наложило делегацията да остане пред затвора, където евродепутатите са дали изявление пред медиите.

Десетина местни парламентаристи и евродепутати, включително лидерът на ПЕС Сергей Станишев се опитали да се видят с Селяхаттин Демирташ, но турската жандармерия блокирала пътя към затвора.

Демирташ, който е лидер на НДП, е един от десетимата депутати от партията, които бяха арестувани в началото на месеца. Те са обвинени в членство или насърчаване дейността на забранената от закона Кюрдска работническа партия.

Станишев заяви пред медиите, че с посещението си изразява своята солидарност и политическа подкрепа за Селахатин Демирташ.

„Той не е изоставен, той не е сам, нашето политическо семейство е солидарно с него”, заяви Станишев и добави, че „няма да има компромис" по политическите критерии, които Турция трябва да изпълни по пътя си към Евросъюза.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дистанционни атаки на банкомати в Европа
Дистанционни атаки на банкомати в Европа
Луфтханза отменя всички полети до София
"Луфтханза" отменя всички полети до София