НОВИНИ

Непроходими пътища, блокирани по паркингите автобуси в Русенско

Североизточна България от тази сутрин е под снежна блокада, заради неспиращия от снощи валеж и силния вятър. Има стотици населени места без ток и много - без вода. Наложена е забрана за движение на всички превозни средства в областите - Силистра, Разград и Русе. В подкрепа на аварийните екипи работи и мобилното формирование на Военното поделение в Русе.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 06.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Непроходими пътища, объркани шофьори, блокирани по паркингите автобуси от международни линии и товарни автомобили. Такава е ситуацията в Русенско. Снежната покривка в района надхвърля 30 сантиметра, а температурите са от -7 градуса.

През деня Кризисният щаб в Русе реагира на сигнал за закъсали пет автомобила с пътници, сред които имаше деца, в участъка град Мартен-село Николово. Снегопочистваща техника тръгна към тях, за да се притече на помощ, но закъса на два километра преди мястото. Междувременно пътниците в колите са успели сами да се измъкнат от снежния капан и вече са по домовете си.

Хората в Русе обаче не са изненадани от снега и са се снабдили с най необходимото.

Екип на телевизионния център в Русе на връщане от снимки в Тетевенския Балкан, също попадна в снежния капан и принудително изчаква при Бяла. Там освен нас чакаха и десетки други леки автомобили, включително и с румънски туристи. Автобус с 20 пътници, който обслужват маршрута София -Букурещ е бил спрян след моста над Янтра при Бяла в 6 часа сутринта. След като изчакали 5 часа в преспите, част от хората решили да се върнат обратно до София с влак.

На Граничния пункт Дунав мост има забрана за преминаване на ТИР-ове по искане на румънската страна.Любителските кадри се появиха в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена е обстановката във Варна и областта
Усложнена е обстановката във Варна и областта
Нужен е фонд за подпомагане на млади медици, за да оцелеят общинските болници
Нужен е фонд за подпомагане на млади медици, за да оцелеят общинските болници