НОВИНИ

"Ние, врабчетата" като хип-хоп

Танцовото студио “The Center” представя най-новия си проект – хип-хоп интерпретацията на сборника с разкази на Йордан Радичков “Ние, врабчетата”. Премиерата на спектакъла, който самите му създатели определят като хип-хоп визуален театър, е утре от 19:30, в залата на улица “Шипка” 4.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
19:00, 04.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

16 младежи, за които 20 век е толкова далечен, колкото и динозаврите, изглеждат напълно отдадени на написаното за едно друго време и едни други хора. Класиката на Йордан Радичков отдавна е в училищната програма, но колко са учениците, които могат не само да я прочетат, но и да я “изтанцуват”с разбиране?

Деница
"Занимавахме се доста, работихме и го обсъждахме и, всъщност, сега ни се струва много по-интересно…."

Катрин
"Мисля, че всеки от нас успява да вкара себе си в ролята, която му е поставена..."

В съвременния прочит на постановчика Георги Енчев – Гоош, те са “Е-врабчетата”, но остават верни на мъдростта, човечността и добронамерения хумор на литературния първоизточник.

Георги Енчев – Гоош, автор на идеята и постановчик
"Много любимо мое произведение, така че отдавна се е пекло някъде в главата ми и в един момент беше просто неизбежно, като че ли... Самото произведение въобще не е изветряло, “Ние, врабчетата” звучи толкова актуално, толкова свежо, така, както е звучало, когато Радичков го е написал."

Спектакълът е по оригиналната музика на Виктор Добрев, хореографията на Гоош, стайлинга на Дарина Иванова и звуковото оформление на Цветина Петрова и Гергана Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти по национална сигурност: Не сме подготвени за кризисни ситуации
Експерти по национална сигурност: "Не сме подготвени за кризисни ситуации"
Туск е дал добра оценка за охраната на границата пред Борисов
Туск е дал добра оценка за охраната на границата пред Борисов