НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ се уплашиха от опрощаване на дълговете на мюфтийството

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви,че от Воля не са ги информирали за намерението си да напуснат парламента. Тя каза, че ще изчака с коментарите защото от партията на Марешки ту били в опозиция, ту с управляващите и трябвало да се види дали това напускане ще има цена. Нинова каза още, че ГЕРБ са се отказали от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото са се уплашили.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:10, 14.03.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Според Корнелия Нинова новото предложение за разсрочване на дълга било "завоалираното старо" и именно затова щяло да бъде отново подкрепено от ДПС и патриотите .

Тя настоя финансовият министър да излезе и да каже как и за колко време ще бъдат разсрочени задълженията, защото ако е например за 50 години това си било чисто опрощаване.

Нинова нарече гигантска манипулация твърдението, че промените в Закона за вероизповеданията се правят в интерес на националната сигуроност.

Корнелия Нинова -председател на БСП: Сега, когато ГЕРБ прави предложението, има ли опасност за националната сигурност, радикализираме ли се, ще има ли Възродителен процес?

Корнелия Нинова отново заяви, че ако не е била БСП законопроектът е щял да мине тихомълком, а след намесата на партията й всички коментират темата, въпреки че червените депутати са извън парламента. В отговор Искрен Веселинов от ВМРО беше категоричен, че ако БСП е била в залата законопроектът е нямало да мине на първо четене.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": Нинова вдига извънпарламентарен шум, но мястото й да се бори за правдите в Народното събрание.

Веселинов обясни, че по закона и предложението за опрощаване на дълга от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство, Патриотите са имали срещи, в които са обяснили на ГЕРБ колко грешна е постановката и били разбрани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзит, НАТО и хъб Балкан сред акцентите от визитата на Борисов в Азербайджан
Брекзит, НАТО и хъб "Балкан" сред акцентите от визитата на Борисов в Азербайджан
Бойкот: И партия Воля напуска парламента
Бойкот: И партия "Воля" напуска парламента