НОВИНИ

Нов микробус за хора с увреждания във Варна

Нов микробус ще могат да ползват хората с увреждания във Варна. Той е осигурен със средства от социалната програма на общината. Така в града хората с увреждания ще имат на разположение общо осем микробуса.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
18:35, 21.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Новият микробус е по-къс и ще може да влиза в по-тесните улици на града. Превозното средство разполага с 4 седящи места и възможност да превозва две инвалидни колички.

"Ще направим и необходимото да работят и до по-късно, за да могат хората с увреждания наистина да имат мобилност, да могат да отидат на театър на кино и в по-късните часове", заяви кметът на община Варна - Иван Портних.

Всеки ден близо 150 варненци със специфични потребности ползват микробусите, след като подадат заявка на специален телефон.

"Новият микробус е перфектен. Аз вече ползвам и другите старите два нови микробуса, но този просто е съвършен", сподели Росица Русева.

Във Варна продължава да се подобрява средата, за да се улесни придвижването на хората с увреждания.

"Тези дни върви монтажа на 39 автоматични платформи в подлезите на града за осигуряването на по-добра градска среда и достъпност на хората с увреждания", допълни кметът на града.

Нови микробуси ще бъдат осигурени и за дома за стари хора и за дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст" във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен коледен базар в Благоевград
Благотворителен коледен базар в Благоевград
Наркоцентър търси по-голяма сграда
Наркоцентър търси по-голяма сграда