НОВИНИ

Нов скандал с Тръмп - журналисти не бяха допуснати на брифинг в Белия дом

Белият дом отново провокира медиите. Този път с решението да не бъдат допуснати журналисти от някои световни медии на брифинг. В списъка с недопуснатите бяха и медии, които остро критикуват политиката на американския президент Доналд Тръмп.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:01, 25.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Битката на Тръмп с медиите навлезе в нова фаза. От Белия дом отказаха достъп до брифинга на говорителя на американския президент на журналисти от Си Ен Ен, "Ню Йорк таймс", Политико, "Лос Анджелис таймс" и "Бъз фийд".

Си Ен Ен нарече решението на Белия дом "неприемливо". "Изглежда те така отговарят, когато съобщавате факти, които не им харесват. Независимо от това ние ще продължим да информираме", се посочва в изявлението на телевизията.

Изпълнителният директор на Ню Йорк таймс заяви, че подобно нещо не се е случвало досега в историята. Гневна реакция имаше и от Асоциацията на кореспондентите на Белия дом. В знак на протест Асошиейтед прес и списание Тайм бойкотираха срещата с говорителя на Доналд Тръмп.

От Белия дом обясниха решението си с аргумента, че на брифинга е имало много журналисти, които можели да предоставят информация на колегите си.

Брифингът трябваше да се проведе без камери. При управлението на Барак Обама ежедневни брифинги се предаваха на живо по телевизиите. Говорителят на Белия дом заяви, че винаги са отворени и достъпни за медиите, но според него нямало нужда "всичко да се прави пред камерите всеки ден".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Научи се да даряваш
"Научи се да даряваш"
Графит с образа на Васил Левски на фасадата на жилищен блок в Ботевград
Графит с образа на Васил Левски на фасадата на жилищен блок в Ботевград