НОВИНИ

Нова многопрофилна болница за активно лечение във Варна

Медицинският комплекс “Майчин дом” във Варна от днес е със статут на многопрофилна болница за активно лечение. Освен с акушеро-гинекологичен блок здравното заведение вече разполага и с отделения по неонатология, педиатрия, ортопедия и урология.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Неделчо Чавдаров
20:20, 09.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Досега в „Майчин дом” са проплакали над 11 хиляди бебета. Само за миналата година новородените са близо 900.

Труфанка Якова – икономически директор на МБАЛ "Майчин дом": “Затова направихме от една страна педиатрично отделение, което да поеме вече порасналите бебета, които са родени в нашата болница.”

Педиатричното отделение в Майчин дом е оборудвано с модерна медицинска апаратура. Разполага с 25 легла и със стаи за интензивно лечение на тежко болни деца. В сектора има още кабинети по педиатрия, нефрология, гастроентерология, хирургия и кардиология.

Труфанка Якова – икономически директор на МБАЛ "Майчин дом": “Тази идея дойде именно от нашите пациенти, които бяха удовлетворени от помощта, която ние оказвахме на родилки, на гинекологично болни, на новородени деца.”

В болницата вече има и хирургично отделение с три операционни зали.

д-р Максим Яков – изпълнителен директор на болница ”Майчин дом”-Варна: ”Една стая за интензивно наблюдение, друга стая за еднодневна хирургия и два етажа – единия урология, другия-ортопедия.”

Ортопедичното и Урологичното отделение в Майчин дом са с общо 25 легла. Там операциите ще се извършват с артроскопска и лазерна апаратура. Болницата разполага и с отделение за двойки с репрудоктивни проблеми. Като подарък днес едно от семействата получи безплатна инвитро процедура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лазерно 3D шоу за Деня на Европа пред Националната художествена галерия в София
Лазерно 3D шоу за Деня на Европа пред Националната художествена галерия в София
Временно преустановиха издирването на 20-годишния Ивелин от Смилян
Временно преустановиха издирването на 20-годишния Ивелин от Смилян