Икономическият университет във Варна вече има модерна лаборатория за изследване на хранителни продукти. В нея част от занятията си ще провеждат студентите от специалност “Стокознание”. Лабораторията разполага с модерна апаратура, която може да установи...
Икономическият университет във Варна вече има модерна лаборатория за изследване на хранителни продукти. В нея част от занятията си ще провеждат студентите от специалност “Стокознание”. Лабораторията разполага с модерна апаратура, която може да установи наличието на вредни за здравето вещества в хранителните продукти и да определи количеството им. Има възможност и за микробиологични изследвания.
Лабораторията има и хроматограф, с който се определя съдържанието на биологично активните вещества, които определят доколко една храна е полезна. Предстои сертифициране на лабораторията, след което ще може да се ползва от потребителски организации и различни институции, чиято работа е свързана с определянето на качеството на храните.
15 дни преди еврото: Експеримент на БНТ провери колко време отнема връщането на ресто