Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Нови знамена за 3 март в Пловдив

Изцяло нови знамена посрещат пловдивчани и гостите на града в навечерието на националния ни празник - Трети март. Вече са подменени и трибагрениците по фасадите на всички обществени сгради в Пловдив.

от Николай Райшинов
07:34, 02.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По шестте входно-изходни артерии на Пловдив вече се веят нови трибагреници. Размерите им са 7,5 на 4,5 метра. Подновени са и по-малките знамена по стълбове и пилони.

Националният трибагредник и знамето с герба на Пловдив се подменят два пъти в годината – в навечерието на Трети март и на Шести септември.

Иван Стоянов, управител на ОП „Чистота” – Пловдив: Това го правим всяка година с нови знамена, не използваме стари, за да се почувстват пловдивчани и ние като българи по-горди от това, че имаме национален празник и че сме българи.

За празника нови флагове са поставени пред сградите на общината, областната управа, военния клуб, зала Колодрума и Градската художествена галерия.

Иван Стоянов, управител на ОП „Чистота” – Пловдив: Българска е фирмата, която изработва знамената, пловдивска. Работим с нея от доста години.

Платовете за новите знамена също са произведени в България.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Очаква ни много слънце през почивните дни
Очаква ни много слънце през почивните дни
300-метрова мартеница в Лясковец
300-метрова мартеница в Лясковец