НОВИНИ

Официално: Ангела Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат

В Германия новината, която циркулира от една седмица, вече е официално потвърдена. Германският канцлер Ангела Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат. Това съобщи агенция ДПА, която се позовава на съпартийци на Меркел. Германският канцлер обявява официално кандидатурата си за поста.

bnt avatar logo
от Борис Бъчваров
19:46, 20.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Тежка бежанска криза, разногласия в Християндемократическата партия и спад на рейтинга сред германците. Въпреки всички тези проблеми, канцлерът Ангела Меркел ще се кандидатира за нов, четвърти мандат. Според анализатори предизвикателствата пред Меркел са огромни, но тя има реалните шансове да се справи с тях.

Джесика Гиеноу-Хехт, политически анализатор: Ангела Меркел ще трябва да се справи с изключително разнообразна група от лидери във и извън Европа. Човекът, който трябва да общува с тях, трябва да е много опитен. Тя е именно такава. Тя го е правила. Нейното лидерство не се изразява в това да казва на другите какво да правят. Тя умее да изслушва останалите и когато се налага да отстъпва, когато е нужно.

Социологическите проучвания сочат, че близо 60 процента от германците искат Меркел отново да застане начело на страната. Преди няколко месеца подкрепата за нея беше по-ниска, но с намаляването на бежанския поток доверието към канцлера се повиши.

Клаус Безикофр, жител на Хамбург: Тя не се справяше добре, всички видяхме това. Нейната сила са миналите години. Въпросът е как тя ще бъде представена на следващите избори. Тя трябва да се справи с големите проблеми, пред които сме изправени. Мисля, че тя е най-добрият кандидат.
Кристин Вюнш, жител на Дюселдорф: Мисля, че беше правилно да помогнем на бежанците. Естествено, че имаме и други проблеми. Но смятам, че е страхотно, че помагаме на хората, така че тя се справи добре с това.

Меркел оглавяваше класациите на няколко списания за най-влиятелна жена в света. По време на посещението си в Берлин тази седмица, американският президент Барак Обама, заяви че е голям фен на Меркел и ако има възможност би гласувал за нея. Изборите за парламент в Германия ще се проведат най-рано през лятото на 2017 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60% от животновъдите са заплашени от фалит
60% от животновъдите са заплашени от фалит
Топ 5 на най-сполучливите нови скулптури на открито във Варна
Топ 5 на най-сполучливите нови скулптури на открито във Варна