НОВИНИ

Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ

Делегатите на извънредното национално събрание на ГЕРб освободиха Цветан Цветанов от поста зам.-председател на партията и от поста член на Изпълнителната комисия на партията. Цветанов беше освободен въз основа на "искане от зам.-председателя на ПП ГЕРБ и член на ИК на ГЕРБ, с което заявява желанието си от 30.05.2019 г. да подаде оставка от всички постове, които заема в партията".

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:35, 07.07.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
освободиха цветан цветанов всички постове герб

Според устава на партията, когато освобождаването е по молба на един от членовете на двата органа, решението има сила от датата на подаване на заявлението – в случая 30 май т.г.

С подкрепата на 1046 делегати Цветанов беше освободен от постовете в партията. Против гласуваха 10 души, а 11 се въздържаха.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души. За нови членове бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров, тъй като освен Цветан Цветанов, от Изпълнителната комисия беше освободена и бившият началник на кабинета на Бойко Борисов и бивш вътрешен министър Румяна Бъчварова, която става посланик на България в Израел.

По време на заседанието беше променен и Уставът на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева: Изказването на Дачич беше емоционално и непремерено
Захариева: Изказването на Дачич беше емоционално и непремерено
Цяла седмица без вода в благоевградското село Мощанец
Цяла седмица без вода в благоевградското село Мощанец