НОВИНИ

От първо лице: Късметът беше с нас, всичко беше като на филм

Случилото се в Лондон е изолиран инцидент и трудно би бил предвидим - това каза Димитър Николов - българин, който работи в Лондон много близо до мястото на атаката от вчера. Националният ни състезател по бокс Радослав Панталеев и неговият треньор Михаил Таков пък са станали непосредствени свидетели на атентата в Лондон. Те са в Англия за мач от световните боксови серии. Панталеев се бие за "Лъвските сърца на Лондон". Ето техните разкази:

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 23.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Димитър Николов, очевидец: В момента се намирам в хотел съвсем близо до Уестминстърското абатство. Обстановката е спокойна, няма някаква паника. Станцията на метрото Уестминстър все още е затворена. Дойдоха полицаи и ни помолиха да не предприемаме никакви действия и да чакаме нареждания от властите. Аз и колегите ми, приятелите ми смятаме, че това е изолиран инцидент, който най-вероятно няма да се повтори. Смятаме, че това би могъл да го направи всеки и че такъв инцидент би бил трудно предвидим. Когато разбрахме за случилото се, отидохме и предупредихме колегите си, тъй като бяхме на работа. След това нашият мениджър дойде и ни обясни да не предприемаме никакви действия и ни помоли да запазим спокойствие. После дойдоха полицаи и ни обясниха, че за нас няма никаква опасност и всичко би трябвало да е наред. В момента има засилени мерки за сигурност и допълнителен персонал.


;
Михаил Таков - треньор по бокс: "Пред очите ни чухме изстрели първо, след това хората - в ляво вече на самият изход видяхме тълпата как тича и видяхме и човекът, който излезе с ножовете и наръга полицая. От там ни прибраха в Парламента и така останахме близо 8 часа до късно през нощта. Късметът беше с нас, че това, което го видяхме, бяхме далече от него. Като на филм."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предотвратен опит за атентат в Антверпен
Предотвратен опит за атентат в Антверпен
Редуцират разписанията на градския транспорт в Русе
Редуцират разписанията на градския транспорт в Русе