Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

От специалния ни пратеник: Десетки не успяха да гласуват в Лондон

Десетки българи не успяха да гласуват в Лондон, заради огромни опашки пред секциите, като най - много те бяха в източната част на града - Баркинг и Стратфорд. Хората там чакаха средно по 4 часа, за да пуснати бюлетини. Някои от сънародниците ни написаха и жалби до ЦИК, заради невъзможността им да участват на изборите. Във Великобритания бяха открити най-много секции от страните в чужбина - 53.

Илина Бисерова
от Илина Бисерова
03:07, 07.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Още преди обяд опашките не стихваха. Едно от най-възловите места беше тази единствена секция в Стратфорд, където живеят много българи. По обяд вече гласуването отнемаше по 4 часа.

С наближаването на края на изборния ден и обстановката започна да се изнервя. Изборният ден в Стратфорд официално приключи, но въпреки това хората продължаваха да се редят на опашката.

От секцията няколко пъти поискаха гласуването да бъде допълнително удължено след 21 часа. От Централната избирателна комисия обаче така и не позволиха.

30 минути преди 21 часа желаещите да гласуват направиха последен опит да влязат в изборната секция. В крайна сметка и трите опита да бъде удължен изборният ден останаха безуспешни.

Към 10 часа вечерта и последните хора си отидоха, част от тях написаха жалби до ЦИК, зaради това, че не са гласували.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След изборите: ЦИК обработва резултатите
След изборите: ЦИК обработва резултатите
Обработени са 50 % от протоколите в Арена Армеец
Обработени са 50 % от протоколите в "Арена Армеец"